Wij vinden voor u de leukste activiteiten en huisjes in de Ardennen – zonder extra kosten

Challenge parcours

 
Challenge Parcours Ardennen
Challenge Parcours Ardennen
Challenge Parcours Ardennen
 
De ultieme uitdaging in de Ardennen voor iedereen die zijn grenzen wil verleggen. Langs een rotswand omhoog klimmen met een life-line en voor je eigen veiligheid zorgen, via een Himalayabrug over een kloof stappen en abseilen van de tokkelbaan tussen de boomtoppen, dit zijn allemaal onderdelen van het Challenge Parcours, ook wel High Rope parcours genoemd. Maak je survival weekend in de Ardennen spannend en uitdagend. Heel gaaf voor kinderen vanaf 1.20 meter (ongeveer 6 jaar).

Er zijn verschillende locaties waar een challengeparcours gevolgd kan worden, de hoogtes en onderdelen kunnen verschillen, maar één ding staat altijd vast: een ervaren instructeur waarborgt de veiligheid van de deelnemers. Wil je wél een sportieve uitdaging maar liever niet de hoogte in, doe dan mee met de adventure walk.

Vanaf € 20,- per persoon

friso vertelt De naam zegt het al: een route vol uitdagingen. Wie alles uit zijn Ardennen-weekend of vakantie wil halen, kan helemaal los op een challenge-parcours. Er zijn veel locaties waar deze activiteit word aangeboden, ik ken van elk zijn eigen bijzondere specialiteiten. Maar afwisselend zijn ze allemaal. In alle gevallen heb je een klimgordel om en je bent gedurende alle onderdelen gezekerd via die gordel. Deelnemers moeten minimaal 1.20 meter lang zijn, dat betekent in de praktijk dat kinderen vanaf ongeveer zes jaar mee kunnen doen.

Van alles wat
Je kunt het parcours bijvoorbeeld afleggen door te klimmen, abseilen, langs een ‘via ferrata’(klettersteig) de rots omhoog, dieptes oversteken via Himalaya-bruggen, door touwroutes in de boomtoppen, via ton-tunnels, en roetsjend langs een tokkelbaan naar beneden. Sommige onderdelen zijn heel technisch, andere vooral spannend door de hoogte. Kortom, van alles wat; variatie, spanning en avontuur verzekerd.

De voordelen van deze activiteit
Het grote voordeel van een challenge-parcours is dat je met een groep tegelijkertijd aan de slag kunt. Je hoeft niet op elkaar te wachten, je bent samen bezig met het verleggen van grenzen. Daardoor is een challengeparcours een enorm sociale activiteit: je kunt elkaar letterlijk verder helpen door te motiveren, te enthousiasmeren en vooral: plezier te maken. Gezinnen, vrienden, collega’s; je leert elkaar echt goed kennen tijdens een challenge.
Je bent gemiddeld twee uur bezig, en voor de snelle deelnemers is het grote voordeel dat je een bepaald onderdeel nog eens kan doen, of zelfs de hele route. Omgekeerd kun je bepaalde onderdelen ook overslaan. Als je het niet ziet zitten om met de tokkelbaan naar beneden te gaan, dan zijn er alternatieve routes omlaag. Dat maakt dat jong en oud, sportief of relaxed, kort of lang, dik of dun, iedereen de afstand in zijn eigen tempo en op eigen niveau kan afleggen.

Alternatieven
Als je echt niet van grote hoogtes houdt, en pure hoogtevrees de uitdaging in de weg staat, dan zijn er ook avontuurlijke routes die laag bij de grond blijven. Dat worden low-rope routes genoemd. Bijvoorbeeld met een apenhang-brug of netten waarover je gaat klimmen. Bij deze parcours is een competitie-element mogelijk: wie legt de route het snelst af? Leuk voor teambuilding, bedrijfsuitjes of vrienden die je wel een keertje op de proef wil stellen….
Kortom; laat me weten waar je voorkeur naar uitgaat, dan zoek ik het leukste en beste challenge-parcours in de buurt van jullie vakantiehuis of groepsaccommodatie, waar dan ook in de Ardennen.

    Vrijblijvend advies

    Wilt u direct een advies op maat, vul dan het onderstaande formulier in.