Wij vinden voor u de leukste activiteiten en huisjes in de Ardennen – zonder extra kosten

Rotswandklimmen

 
Rotswandklimmen Ardennen
Rotswandklimmen Ardennen
Rotswandklimmen Ardennen
 
Liever je eigen routes uitstippelen dan de vaste routes beklimmen zoals bij Klettersteig? Klimmen op één van de vele rotswanden is dé manier om je vakantie in de Ardennen een avontuurlijk karakter te geven. Ga voor het echte survival gevoel in de Ardennen en beklim de rotswanden met jouw vrienden of familie. Een beginner kan op een makkelijke wand zijn eerste klimervaring opdoen, voor gevorderden zijn er steilere routes met een hogere moeilijkheidsgraad. Je bedwingt de natuur, terwijl je natuurlijk veilig gezekerd bent door klimgordel en touw.

De instructeurs zijn goed opgeleid en uiteraard staat het materiaal onder strenge controle. Een klimgordel is geschikt voor iedereen vanaf 1.30 meter

Vanaf € 40,- per persoon

friso vertelt De hoogteverschillen in de Ardennen zorgen voor bergen (zeg maar hele flinke heuvels) en valleien, maar op veel plekken ook voor steile rotswanden. Er zijn in deze regio genoeg plekjes waar de wereld plots ophoudt en vijftig meter hoger/ lager weer verdergaat… En daar kun je natuurlijk uitstekend gaan klimmen. De Ardennen zijn uitermate geschikt voor jonge en beginnende klimmers, terwijl er daarnaast voldoende uitdaging is voor de meer ervaren klauteraars.

Puur natuur
Ik heb een aantal klimlocaties waar ik graag kom; zo zijn de rotsenwanden van Sy heel mooi en afwisselend. Je kunt daar op één plek allerlei routes en niveaus klimmen, tot ruim 70 meter. De beloning na het zware werk is groot: het uitzicht is schitterend.
Op andere plekken moet je eerst te voet een smal paadje af, tot je na twintig minuten in volstrekt verlaten, prachtige natuur een unieke klimrots vindt. Daar beleef je een privé-avontuur. De uitdaging is de rots, de opdracht is simpel: lukt het om op eigen kracht de stenen muur te overwinnen? Hele mooie plek voor vriendengroepen of teambuilding voor bedrijven.

Groeves voor gezinnen
Naast de natuurlijke rotswanden zijn er ook verlaten steengroeves die gebruikt worden voor klimactiviteiten. Die zijn vaak goed per auto bereikbaar, de wanden zijn wat lager en het niveau is makkelijk tot gemiddeld. Dat zijn mooie rotsen en routes voor gezinnen. Kinderen mogen gaan klimmen als ze een lengte bereikt hebben van 1.30 meter. Dan pas je namelijk in een klimgordel. Dat is meestal vanaf ongeveer 9 jaar. En vergis je niet; jongens en meisjes van die leeftijd zijn vaak echte klimgeitjes, ze hebben (nog) geen last van hoogtevrees en zijn reuze behendig. Ouders staan vaak verbijsterd te kijken naar de jonkies die in no time zo’n rots beklimmen. Slim zoekend naar steunpunten voor handen en voeten, laten ze papa en mama zien dat ze meer in hun mars hebben dan een volgend level op de Wii of de Ipad….Dit zijn onbetaalbare ervaringen voor kinderen; ze zijn zo trots op hun avontuur, dat vergeten ze echt niet meer.

Alleen het beste
Voor klimmen en abseilen is een goede, gediplomeerde instructeur erg belangrijk. Iemand die jouw veiligheid garandeert, maar je ook goed de techniek kan uitleggen en de sociale vaardigheden heeft om je tijdens het klimmen slimme aanwijzingen te geven. Daar houd ik dus rekening mee als ik op zoek ga naar een goede klimlocatie voor jou. Ik werk alleen met outdoor-bedrijven die alles op orde hebben: het beste, goedgekeurde materiaal en opgeleide instructeurs.

    Vrijblijvend advies

    Wilt u direct een advies op maat, vul dan het onderstaande formulier in.