Wij vinden voor u de leukste activiteiten en huisjes in de Ardennen – zonder extra kosten

Klettersteig

 
Klettersteig Ardennen
Klettersteig Ardennen
Klettersteig Ardennen
 

Italiaanse militairen maakten tijdens De Eerste Wereldoorlog stalen kabels aan de berg vast om veilig en snel de Dolomieten over te kunnen klimmen. Dit kunstje hebben we afgekeken en iedereen kan nu een rotswand bedwingen door een ‘via ferrata’ te volgen: een ijzeren weg. Beter bekend als Klettersteig, de Duitse term voor deze variant van rotswandklimmen. Tijdens jullie weekend in de Ardennen kunnen jullie de gordels vasthaken aan de stalen kabels en de Ardennen beklimmen én overwinnen. Bekijk de Ardennen vanaf fantastische hoogtes door middel van de stoere activiteit Klettersteig!

Er zijn klimroutes op verschillende locaties. Iedereen met een lengte vanaf 1.20 m kan meedoen, behendigheid en kracht worden op de proef gesteld. Mooi avontuur!


friso vertelt Als outdoor-man ben ik natuurlijk best wel wat spanning en avontuur gewend, maar ik moet toegeven dat er een klettersteig locatie is waar ik een tikje hoogtevrees krijg.  Het is werkelijk fantastisch mooi om op vijftig meter hoogte aan een rots te hangen en om je heen te kijken…zolang je maar niet naar beneden kijkt. Dit is een activiteit voor grensverleggers die de touwtjes graag zelf in handen hebben. Je zekert namelijk jezelf en daarmee ben je vooral zelf verantwoordelijk voor je veiligheid. Dat is prettig voor avonturiers die te allen tijde de controle willen houden.

Steengroeves

Er zijn verschillende ‘via ferrata’s’ in de Ardennen. Je klimt hier vaak in oude steengroeves. In die groeves zijn de wanden verticaal uitgehakt, laag voor laag. Daardoor ontstaan richeltjes waarop je een beetje houvast hebt. Langs die richels is een stalen kabel bevestigt. Het is de bedoeling dat je echt de rots beklimt, de kabel dient als veiligheidsmaatregel; als je valt, hang je direct aan je lifeline.  In alle gevallen krijg je een helm op, een klimgordel om en twee lifeline’s met karabiners (klikhaak) waarmee je je vastzet aan de stalen kabel die langs de rots omhoog is vastgeklonken. Je zit altijd met minimaal één lijn aan de staalkabel. Er is altijd een gediplomeerde instructeur aanwezig die je goede uitleg geeft en je klimgordel controleert voordat je omhoog gaat. Wij kunnen je altijd een passende klettersteig voorstellen; dicht bij je vakantiehuisje of gekozen naar het niveau van de deelnemers.

Teamwork

Het grote voordeel van een klettersteig is dat je met een groep tegelijk tegen een rotswand kunt klimmen. Je klautert dan achter elkaar aan en je kunt je vrienden, collega’s of familieleden aanmoedigen, helpen om de juiste steunpunten te vinden en elkaar mentaal bijstaan als het even te spannend wordt. Door samen de hele route te klimmen, presteer je als team en dat is een prachtige ervaring. Dit is een aanrader; een unieke activiteit.


Vanaf € 32,50 per persoon

    Vrijblijvend advies

    Wilt u direct een advies op maat, vul dan het onderstaande formulier in.