Wij vinden voor u de leukste activiteiten en huisjes in de Ardennen – zonder extra kosten

Quadrijden

 
Quadrijden Ardennen
Quadrijden Ardennen
Quadrijden Ardennen
 
Quad rijden is een avontuurlijke manier om de Ardennen te ontdekken, off-road door het ruige landschap, je komt op plekken die je anders nooit ziet. De quad-tocht die wij aanbieden is geschikt voor iedereen vanaf 18 jaar met een rijbewijs B. Na een uitgebreide instructie ga je met een instructeur op pad en rij je een schitterende route over 90 procent onverhard terrein. Stenen, modder, de quad van 350 cc heeft er geen enkele moeite mee. De automatisch geschakelde quads zijn makkelijk te besturen en geven je het echte outdoor-gevoel. Om jullie veiligheid te garanderen is racen en crossen geen optie, het is een rustige tocht waarbij je in kolonne achter de instructeur blijft. De onverharde, rotsige ondergrond vraagt wel de nodige stuurmanskunst, de instructeur leert je daarom de fijne kneepjes van het rijden op een 4×4-voertuig. Er zijn ritten mogelijk van één uur, 1,5 uur en 2 uur. Quadrijden is iets speciaals; je kan het echt maar op heel weinig plekken in de Ardennen doen. We geven je graag advies over welke optie voor jullie de beste is. Deze activiteit is goed te combineren met buks- en boogschieten.

Laat ons weten wat jullie willen, wij regelen de rest.

friso verteltIk ben niet zo’n motorfanaat; geef mij maar een fiets. Maar ik moet zeggen: een quad is toch wel een leuk apparaat. Met geen ander gemotoriseerd voertuig kom je zo dicht bij de ruige natuur van de Ardennen. Het is echt off the road. De eerste keer dat ik meeging met een rit op de quad, was ik verbaasd over de kracht van de motor en de stuurkunsten die je moet leveren. Je rijdt natuurlijk over onverhard terrein, dus je moet je aandacht er echt bijhouden. Het is iets heel anders dan autorijden en met motorrijden kun je het ook niet vergelijken. Bovendien kom je dus op plekken die niet toegankelijk zijn voor andere typen verkeer. De 4×4 aangedreven machines schrikken niet van een steile helling, een diepe modderpoel of een flinke rots. Trek dus niet je mooiste kleren aan, want je wordt gegarandeerd vies. Je kan een overall huren om je kleren eronder enigszins schoon te houden.

Vele mogelijkheden

De route die jullie afleggen bevindt zich in een heel mooi stuk van de Ardennen, steil, rotsachtig terrein en veel bos. Af en toe rij je door een dorpje of tussen de weilanden door. De quads zijn allemaal goed onderhouden en officieel goedgekeurd voor een passagier. Als je kinderen wil meenemen achterop, dan kan dat dus.

Avontuur
Een quad is nog niet zo lang geleden uitgevonden als utility-voertuig, dat wil zeggen dat het een hulpmiddel is bij zware werkzaamheden. Bijvoorbeeld op de boerderij of in de bosbouw. Het zijn dus geen scheurijzers, maar krachpatsers in moeilijk terrein. Verwacht dus geen race; daar gaat het niet om.
Bij de quadlocaties waar ik zaken mee doe, werken professionele instructeurs die één prioriteit hebben: jouw veiligheid. Na een duidelijke instructie gaan zij voorop, jullie volgen op weg naar een nieuw avontuur.
En dames, laat je niet afschrikken; dit is echt geen ‘mannensport’, maar gewoon heel leuk voor iedereen!

vanaf € 75,00 per persoon

1 uur is 75,- pp

1,5 uur is 90,- pp

2 uur is 105,- pp

Passagiers kunnen mee voor 25,- pp voor één uur en 35,- pp voor 1,5 en 2 uur.

Er kunnen maximaal 8 quads tegelijk op pad, inlusief passagiers dus 16 personen per rit. Ben je met een flinke groep? Dan kun je halverwege wisselen of de helft begint met de activiteit buks- en boogschieten en stapt later op de quad.

De borg is 100,- per quad. Let op! Dit is een groepsborg; bij schade aan één quad wordt de hele groepsborg gebruikt.

    Vrijblijvend advies

    Wilt u direct een advies op maat, vul dan het onderstaande formulier in.