Wij vinden voor u de leukste activiteiten en huisjes in de Ardennen – zonder extra kosten

Quadrijden

 
Quadrijden Ardennen
Quadrijden Ardennen
Quadrijden Ardennen
 
Wij bieden quad tochten aan op verschillende locaties in de Ardennen, dus altijd in de buurt van je logeeradres. Lekker crossen in een prachtige omgeving, in ruige natuur; wij weten waar je de mooiste off road routes kunt rijden. Wij vinden voor jullie groep de beste plek en kijken ook naar welk type motoren (van 150 cc tot 750 cc) jullie graag willen besturen. Van ritjes van een uur voor beginners,  tot ruige tochten van drie uur, zeer technisch, voor de onvermoeibare quad-chauffeur. Wij maken er graag iets speciaals van; een pauze bij een chocoladefabriek of een bierproeverij, natuurlijk na afloop van de rit!

Voor gezinnen kan een tocht in een fourwheeldrive buggy ook heel avontuurlijk zijn! Kinderen mogen zelfs op kleine quads op een parcours. Laat ons weten wat u zoekt, wij regelen de rest.

friso verteltIk ben niet zo’n motorfanaat; geef mij maar een fiets. Maar ik moet zeggen: een quad is toch wel een leuk apparaat. Met geen ander gemotoriseerd voertuig kom je zo dicht bij de ruige natuur van de Ardennen. Het is echt off the road. De eerste keer dat ik meeging met een rit op de quad, was ik verbaasd over de kracht van de motor en de stuurkunsten die je moet leveren. Je rijdt natuurlijk over onverhard terrein, dus je moet je aandacht er echt bijhouden. Het is iets heel anders dan autorijden en met motorrijden kun je het ook niet vergelijken. Noem het sportief crossen. Bovendien kom je dus op plekken die niet toegankelijk zijn voor andere typen verkeer. 
Natuurlijk zijn er flinke verschillen in het vermogen, van 150 tot 700 cc. Maar het zijn allemaal 4×4 aangedreven machines die niet schrikken van een steile helling, een diepe modderpoel of een flinke rots. Trek dus niet je mooiste kleren aan, want je wordt gegarandeerd vies.

Vele mogelijkheden
Ik ken hier in de buurt een paar hele mooie routes die ik vooral adviseer aan liefhebbers van het ruige werk in de natuur. Op enkele locaties is het mogelijk om een passagier mee te nemen, dus spring maar achterop. Meestal heb je rijbewijs B nodig, maar bij sommige quadverhuur kan het ook zonder rijbewijs. Of wat dacht je van een buggy? Een mix tussen een quad en een jeep. Maar waar een jeep vastloopt, kan de buggy verder. In een trialbuggy zit je met twee of vier personen. Dat levert weer een heel andere ervaring op. Een competitie-element kan ook een extra dimensie geven aan jullie quad-avontuur. Een behendigheidsparcours vormt een uitdaging voor bijvoorbeeld je bedrijfsuitje ; wie beheerst de pk’s als beste?
Voor gezinnen met jonge kinderen zijn er ook hele leuke mogelijkheden. Jongens en meisjes vanaf 7 jaar kunnen al op een veilig parcours rijden.

Avontuur
Een quad is nog niet zo lang geleden uitgevonden als utility-voertuig, dat wil zeggen dat het een hulpmiddel is bij zware werkzaamheden. Bijvoorbeeld op de boerderij of in de bosbouw. Het zijn dus geen scheurijzers, maar krachpatsers in moeilijk terrein. Verwacht dus geen race; daar gaat het niet om.
Bij de quadlocaties waar ik zaken mee doe, werken professionele instructeurs die één prioriteit hebben: jouw veiligheid. Na een duidelijke instructie gaan zij voorop, jullie volgen op weg naar een nieuw avontuur.
En dames, laat je niet afschrikken; dit is echt geen ‘mannensport’, maar gewoon heel leuk voor iedereen!

vanaf € 60,00 per persoon

  Vrijblijvend advies

  Wilt u direct een advies op maat, vul dan het onderstaande formulier in.

  Naam *

  Telefoon

  Periode

  Email *

  Aantal personen