Wij vinden voor u de leukste activiteiten en huisjes in de Ardennen – zonder extra kosten

Mountainbiken

 
Mountainbiken Ardennen
Mountainbiken Ardennen
Mountainbiken Ardennen
 
Uitgestrekte bossen, smalle paadjes, steile klimmen, en prachtige afdalingen. De Ardennen en mountainbiken vormen een combinatie bij uitstek. Je kunt een mtb fiets huren en zelf op pad gaan of je kiest ervoor om met een een instructeur de mooiste routes te ontdekken en de mbt-technieken te leren. Mountainbiken in de Ardennen stelt conditie en kracht op de proef. Die 24 versnellingen komen hier pas echt van pas!

Informeer ook naar onze nieuwe Clinic Downhill: van een instructeur leer je op een speciaal parcours de technieken en sprongen; je maakte een waanzinnig spectaculaire afdaling op een echte downhill bike.

friso vertelt
Als je in de Ardennen op onverharde wegen gaat fietsen, heb je een mountainbike nodig met veel versnellingen. Hier komen die pas echt van pas! Vering in de voorvork is ook handig. Je kunt twee dingen doen: je kunt een mtb-fiets huren en zelf op pad gaan met een kaart of een aangegeven route volgen. Maar ik raad je meestal aan om met een instructeur te gaan fietsen. Die kent niet alleen de bijzondere routes, maar kan je in een paar uur ook heel veel leren over de techniek van het mountainbiken. Want met alleen maar trappen kom je er niet… Het ruige terrein vraagt om technieken die ervoor zorgen dat je op je fiets blijft zitten. Heuvelop heb je bijvoorbeeld een andere houding op je mountainbike dan wanneer je downhill gaat.

Uitdaging en fun op niveau

Ook bij de verschillende soorten ondergrond hoort een aparte techniek. Je leert van de instructeur hoe je over een smal modderig paadje stuurt, hoe je rotsen en stenen ontwijkt en wanneer je wel en niet moet remmen. Een goede conditie is mooi meegenomen, maar geen vereiste. De instructeur houdt natuurlijk rekening met de fysieke toestand van de deelnemers. Maar als je wat spanning aankunt, zal er altijd gezocht worden naar de meest uitdagende routes voor jouw niveau.

Het netwerk aan mountainbikeroutes in de Ardennen is eindeloos. Je kunt altijd in de buurt van je vakantiehuis of groepsaccommodatie een mooie tocht maken. Ik ken alle fietsverhuurders goed en weet bij welke bedrijven je de mooiste mountainbikes en de beste instructeurs meekrijgt. Op sommige locaties is er de mogelijkheid om na afloop te douchen. Geen overbodige luxe, na een intensieve en modderige rit… Ik krijg vaak hele positieve reacties van groepen die zijn gaan fietsen; het is supersportief en heel uitdagend. Je leert veel en na afloop ben je moe maar o zo voldaan. Nog wel even een kleine waarschuwing: van alle outdoor-sporten die in de Ardennen worden uitgevoerd, komt mountainbiken in de statistieken terug als meest blessuregevoelig. Je draagt een helm, maar dat is geen reden om onnodige risico’s te nemen.

Downhill

Voor waaghalzen die graag een stapje verder gaan en bijvoorbeeld al veel mountainbike ervaring hebben, raad ik de downhill-clinic aan. Dat is een geheel verzorgde dag op een speciaal aangelegd downhill-parcours. Een instructeur maakt je vertrouwd met de downhill-fiets (heel anders dan een doorsnee mountainbike) en leert hoe je met hoge snelheid bochten kunt nemen en sprongen kunt maken. Zeer spectaculair en je komt gegarandeerd met een mooi verhaal en stoere foto’s thuis.

Vanaf € 22,50 per persoon

    Vrijblijvend advies

    Wilt u direct een advies op maat, vul dan het onderstaande formulier in.